ارزیابی تحمل به شوری برخی از ژنوتیپ‌های انتخابی پده (Populus euphratica Oliv) در شرایط مزرعه

علی مومن پور؛ محسن کلاگری؛ محمد هادی راد

دوره 38، شماره 1 ، خرداد 1403، ، صفحه 63-79

https://doi.org/10.22092/jwra.2024.365057.1032

چکیده
  در مناطق خشک و نیمه‌خشک که دارای مناطقی با کیفیت پایین آب‌وخاک است، شناسایی گونه­های چوبی متحمل به شوری از اهمیت به­سزایی برخوردار است. این پژوهش با هدف شناسایی ژنوتیپ­های (provenances) پده متحمل به شوری در مقایسه با ژنوتیپ­های بومی استان یزد به‌صورت اسپیلیت پلات در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با فاکتور اصلی شوری در چهار سطح و فاکتور ...  بیشتر

اثر آبیاری قطره‌ای (نوارهای تیپ) با آب شور بر برخی ویژگی‌های شیمیایی خاک

مرتضی خوش سیمای چنار؛ حمیده نوری

دوره 33، شماره 4 ، دی 1398، ، صفحه 565-581

https://doi.org/10.22092/jwra.2020.121239

چکیده
  به منظور بررسی تأثیر شوری آب آبیاری بر برخی ویژگی­های شیمیایی و توزیع نمک در نیمرخ خاک تحت کشت سه رقم ذرت در شرایط استفاده از سیستم آبیاری قطره­ای (نوارهای تیپ)، پژوهشی در سال 1396 در مزرعه پژوهشی گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران، واقع در کرج به صورت آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام گرفت. تیمارهای ...  بیشتر

تأثیر آب شور بر ویژگی‌های فیزیولوژیک شنبلیله در کشت هیدروپونیک

محبوبه ناصری؛ حسین آروئی؛ محمد کافی؛ حسین نعمتی

دوره 30، شماره 1 ، فروردین 1395، ، صفحه 65-71

https://doi.org/10.22092/jwra.2016.106202

چکیده
  تنش شوری یکی از تنش­های غیر زیستی مهم است که باعث کاهش رشد گیاهان می شود. به منظور بررسی اثر تنش شوری بر صفات فیزیولوژیک گیاه سبزی دارویی شنبلیله آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به اجرا درآمد. در این طرح تیمارهای آزمایشی شامل 0، 60، 120و 180 میلی­مولار کلرید سدیم آب آبیاری به صورت کاملاً تصادفی با 10 تکرار ...  بیشتر

تأثیرکیفیت و مدیریت آب آبیاری بر عملکرد و اجزای عملکرد چغندرقند

محمد فیضی

دوره 27، شماره 1 ، خرداد 1392، ، صفحه 19-30

https://doi.org/10.22092/jwra.2013.128807

چکیده
  کاهش کیفیت منابع آب در مناطق خشک و نیمه خشک کشور از عوامل اصلی در کاهش رشد و عملکرد محصولات کشاورزی بحساب می آید. از جمله راه های غلبه بر این چالش مدیریت صحیح کاربرد آب‌های شور در امر کشاورزی می باشد. در این مطالعه سه تیمار کیفیت آب آبیاری با شوری 1/6، 8/1 و 12/3 دسی‌زیمنس بر متر(S1،S2  و S3) به عنوان کرت اصلی و دو تیمار مدیریت آبیاری با کیفیت ...  بیشتر