فتوسنتز، رنگدانه ها، کلروفیل
اثرات سطوح مختلف بیوچار گندم و تنش آبی بر ویژگی‌های کمی و کیفی کارلا (خربزه تلخ) در شرایط گلدانی

اسماعیل میر؛ حلیمه پیری؛ امیر ناصرین

دوره 35، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 169-185

https://doi.org/10.22092/jwra.2021.352930.845

چکیده
  کارلا گیاهی دارویی است که از میوه آن برای درمان دیابت استفاده می­شود. در این تحقیق اثر تنش آبی و بیوچار بر پارامترهای کیفی و کمی گیاه کارلا مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در شرایط گلخانه به­صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل سه تیمار آب آبیاری (50%، 75% و 100% آب مورد نیاز) و چهار تیمار بیوچار (صفر، ...  بیشتر

فتوسنتز، رنگدانه ها، کلروفیل
بررسی اثر مدت‌زمان قرارگیری آب آبیاری در میدان‌مغناطیسی بر شاخص‌های کمی و کیفی گیاه تربچه

معصومه متانت؛ حسین بانژاد؛ مصطفی قلی زاده؛ مرتضی گلدانی

دوره 34، شماره 4 ، بهمن 1399، ، صفحه 615-623

https://doi.org/10.22092/jwra.2021.123629

چکیده
  به منظور ارزیابی تاثیر مدت زمان قرارگیری آب در میدان مغناطیسی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه تربچه، پژوهشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به­صورت طرح کاملا تصادفی با سه تیمار و سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل آب مقطر (شاهد)، آب مقطر مغناطیس شده با مدت زمان 30 دقیقه و یک ساعت با شدت میدان 6/0 تسلا بود. نتایج نشان داد ...  بیشتر